Søfolk i nyt slag om erstatning

Søfolk fra kapringen af Danica White fra Nakskov i 2007 kæmper fortsat for erstatning. Sagen behandles af Østre Landsret på fredag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De var gidsler i somaliske piraters klør i 83 dage tilbage i 2007, da Nakskov-fragtskibet "Danica White" fra rederiet H. Folmer og Co blev kapret.

Når Østre Landsret behandler ankesagen på fredag om erstatning for svie, smerte og tabt arbejdsfortjeneste, er det dog kun tre søfolk, der er sagsøgere. Den fjerde sømand, styrmand Tage Kramer, er for nylig død, oplyser fagforbundet 3F's Transportgruppe.

Advokat Knud Foldschack, der fører sagen for søfolkene på vegne af 3F's Transportgruppe, siger, at kravet om erstatning fra rederiet uændret er på 1,3 millioner kroner - det er det samme beløb som i byretten.

 - Jeg er ved at få afklaret, hvorvidt boet efter Tage Kramer vil videreføre sagen. Indtil det er afgjort, er der ikke ændret i erstatningskravet overfor rederiet, siger Knud Foldschack.

Rederiet H. Folmer og Co blev i Københavns Byret sidste år frikendt for erstatningsansvar. Den afgørelse ankede søfolkene til Østre Landsret.

Det ventes ifølge Foldschack ikke, at dommen afsiges allerede fredag. Den vil komme på et senere tidspunkt.
 

/ritzau/