Socialdemokratere er i totterne på hinanden

Normalt plejer de at stå sammen, men debatten om det nye supersygehus har fået tre socialdemokratiske borgmestre i totterne på hinanden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Socialdemokraterne kan ikke blive enige. Skal et nyt hovedsygehus i Region Sjælland ligge i Næstved, Køge, Roskilde eller et helt fjerde sted. Debatten koger og skaber splid mellem partifællerne.

- Det nye sygehus skal ikke ligge i det ene hjørne af regionen, et nyt stort sygehus skal ligge centralt i regionen, og meget vel i midten, siger Næstveds borgmester Henning Jensen (S).

Næstved har derfor startet lobbyarbejdet, ved at sende en pjece til alle regionsrådets medlemmer. Det mener Køges borgmester, Marie Stærke (S), er en form for sognerådspolitik.

- Jeg synes, det er ensidigt og meget egoistisk. Jeg mener, man fokuserer meget på det fra sin egen synsvinkel, uden at finde ud af hvad det betyder for alle andre kommuner, og hvad har det af betydning for dem, siger Marie Stærke (S).

Det er regionsrådet i Region Sjælland, der i sidste ende afgør, hvor det nye supersygehus skal placeres. Den afgørelse falder i marts.