Snestorm sender dyr ud af foldene

Den megen sne, der er faldet natten til søndag, giver ikke kun problemer på vejene. I flere folde er hegnet blevet lagt ned af snedynger, så heste, køer og får er sluppet ud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere steder er heste, køer og får sluppet ud af folden natten til søndag og søndag morgen. Det fortæller vagtcheferne ved både Midt- og Vestsjællands Politi og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Der er væltede træer flere steder, og nogle af dem er væltet ned i indhegninger til hestefolde, så hegnet lagt ned, og hestene er sluppet ud. Dem har vi en del af, siger vagtchefen ved Midt- og Vestsjællands Politi, og i nabokredsen har vagtchefen sendt dette tweet ud:

- Vi har i øjeblikket mange heste og får på vejene. Tjek folde og indhegninger, særlig i den nordlige del af politikredsen.

Går over hegnet

Han tilføjer, at de løse dyr nogle steder også er kommet ud, fordi sneen har været så høj, at de har kunnet gå over hegnet.

Der har været løse dyr omkring blandt andet Sporvejsmuseet i Skjoldenæsholm i Jystrup og så omkring Sorø.

Midt- og Vestsjællands Politi meddeler, at de søndag formiddag kun rykker ud til akutte ting og har svært ved at køre ud på de små veje i området på grudn af sneen. Derfor opfordrer vagtchefen til, at man bliver indendøre og nyder søndagen. Især Holbæk, Ringsted, Næstved og Roskilde er hårdt ramt af sneen søndag.