Slut med dankort på lokalbanerne

Er du togrejsende på regionens lokalbaner, så bliver du tvunget tilbage fra moderne tid - og helt tilbage til dengang, vi betalte alle vores varer med mønter og sedler. Alle dankortautomater på regionens lokale togbaner bliver nemlig nu lukket. Så fremover er der kun én vej - den gammeldags - at betale kontant.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Måske skal du til at have lidt flere mønter liggende i lommen. Indtil efteråret er det nemlig kun muligt at betale med mønter i billetautomaterne på lokalbanerne i regionen.

Fra første juli blev det nemlig slut med at bruge magnetstriben på dankortet i automater på Regionstogs strækninger. Og da de heller ikke har det nye chip-system, er passagerer, fra den ene dag til den anden, sendt tilbage til tiden før dankortet.

- Det kræver en større ombygning af automaten at ændre den til chip. Det har vi sammen med Movia vurderet ikke har været økonomisk bæredygtigt. Det er baggrunden, siger Henrik Nørgaard, der er administrerende direktør i Regionstog.

Der er dog hjælp på vej - et nyt landsdækkende rejsekort på alle stationer i Danmark - men indtil det kommer, må man altså have ekstra mønter i lommen.

<p>Er du TOG-rejsende så blir du tvunget tilbage fra moderne tid - og helt tilbage til dengang, vi betalte alle vores varer med mønter og sedler.