¨

Skybrudsvarsel truer

Foto: TV ØST

Fredag er der igen udsigt til skybrud.

Så er der igen risiko for styrtregn og oversvømmelser i regionen. DMI varsler skybrud fredag.

- Det begynder om morgenen, hvor en front bevæger sig op sydfra med regn og tordenbyger til følge, siger Klaus Larsen, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

Han forventer, at de stedvise skybrud vil starte  på Lolland-Falster og medføre mellem 20 og 30 mm regn.

Festivalgæsterne i Roskilde skal have gummistøvlerne og regntøjet på allerede fra om formiddagen ved 9-tiden til omkring klokken 14, hvor risikoen for at festivalen bliver ramt af skybrud er størst.

Fronten vil herefter bevæge sig op over regionen for at nå den nordlige del af Sjælland til middag.

Der er tale om skybrud, når der falder mere end 15 millimeter på 30 minutter. Det er dog langt fra alle områder , der vil blive ramt af så store regnmængder, understreger Klaus Larsen.

Han opfordrer til særlig opmærksomhed i lavtliggende områder, hvor folk gør klogt i at få flyttet deres ting fra gulv og kældre.

Bilister skal være opmærksomme på risiko for akvaplaning, når skybruddet rammer.

Det er kølig luft over Vesteuropa der støder på den varme sommerluft over Østeuropa og Sydskandinavien, hvilket danner en frontzone og et lille lavtryk, som  forventes at trække op over landet.

 

Risikoen for skybrud er dog kun lokal og de fleste vil formentlig blot opleve et 'almindeligt' regnvejr.

Foto: TV ØST

Falcks gode råd:

Bjarne Olsen, der er assistance superviser hos Falck i Næstved, giver her gode råd til, hvad man kan gøre, hvis uvejret skulle være på vej

  • - Tjek taget. Der er to måder at tjekke taget på. Den ene er finde ud af, om der er løse tagsten. Man gå ind på loftet. Hvis man her kan se solens stråler igennem taget, så er der hul.
  • - Tjek at hældningen på tagrenden er i retning imod afløbet. Hvis skidtet samles på midten er hældningen forkert. Derudover skal tagrenden renses.
  • - Tjek, at der er klart vandspejl i kloakken, og at man kan se det nederste rør, der er afløbsrøret. Hvis kloakken er fyldt med sand, skal den renses, så den ikke løber over.

00:58 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App