Skovejere kan ånde lettet op

Stormrådet har fastslået, at der var tale om stormfald under stormen Bodil den 5. december. Det betyder, at skovejere kan søge om tilskud til genplantning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På dagens møde blev det afgjort af Stormrådet, at der var tale om stormfald i Vestjylland efter stormen Bodil, men afgørelsen har virkning for hele landet. Afgørelsen er faldet, da man har afgjort, at omfanget af væltede træer i mindst én landsdel oversteg et års hugst.

Stormrådet har desuden afgjort, at stormene den 28. oktober og 5. december var af en sådan karakter, at skovejere, der har været ramt af en eller begge storme, kan søge om tilskud til oprydning og genplantning.

- Vi har afgjort, at der var tale om stormfald i hele landet, fordi omfanget af væltede og knækkede træer efter stormen den 5. december 2013 oversteg ét års hugst i Vestjylland. Sammenhængen mellem stormene i oktober og december 2013 betyder, at skovejere, som er ramt af disse storme, nu har mulighed for at ansøge om tilskud til gentilplantning af den væltede skov, siger Karen Westerbye-Juhl, formand for Stormrådet i en pressemeddelelse.

Skovejerne skal have tegnet basis forsikring inden den 31. januar 2001 for at kunne søge om tilskud. Nye ejere skal have tegnet basisforsikring senest et halvt år efter ejerskifte, oplyser Stormrådet.