Skatteminister: Ingen madskat

Pædagoger skal beskattes af den mad, de spiser sammen med børn i vuggestuen. Det fastslår en ny afgørelse fra Skatterådet. Men skatteministeren vil nu ændre reglerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ti pastaskruer er alt, hvad pædagog Lissi Jørgensen nåede at spise i Børnehuset Eventyrlunden i dag, men det skal hun beskattes af. Det slår en ny afgørelse fra Skatterådet fast. Pædagoger skal både betale den pris, det har kostet at fremstille maden, og institutionslederne skal opgive til Skat, hvem der spiser med.

Men ifølge pædagogerne går det udover pædagogikken.

- Hvis det er det, Skat gerne vil have, så bliver det sådan, at vi tager vores madpakker frem, men så er det ikke sikkert, at børnene vil spise deres mad og lære at spise nye ting, siger pædagog Lissi Jørgensen.

I Holbæk har kommunen præciseret overfor lederne, at ingen må smage på børnenes mad. Derfor kommer pædagogerne nu til at spise medbragte madpakker foran børnene. Noget de plejer at gøre i deres pause bagefter, for at børnene ikke hellere vil have pædagogernes mad.

- Det er meget specielt og modstridende med, at Fødevarestyrelsen gerne vil have, at vi optræder som rollemodeller for børnene og lære dem at spise forskelligt mad. Det bliver også svært at administrere, men jeg må jo finde et system, siger Tom Kristensen, leder ad Børnehuset Eventyrlunden.

Måske behøver han ikke at opfinde et nyt system, det vil skatteminister Troels Lund Poulsen nemlig også. Han kalder reglerne for tåbelige.

- Reglerne er som de er på baggrund af det, Skatterådet har besluttet, det kan jeg ikke gøre noget ved, men jeg kan lave om på reglerne, og det har jeg tænkt mig at gøre. Og det gør jeg hurtigst muligt, lyder det fra Skatteministeren til TV2 Øst.

Ministeren har nu bedt sine embedsmænd komme med et oplæg, som han vil reagere på snarest.