Skal handicappede have hjælp til sex? (Video)

Skal uddannede prostituerede hjælpe tusindvis af danskere til mere livskvalitet og give dem sex? Det vil Dansk Handicapforbund undersøge efter Missionen på TV2 ØST har sat fokus på fysisk handicappedes adgang til et sexliv

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skal uddannede prostituerede hjælpe handicappede med at få sex?

Tusindvis af danskere er helt afskåret fra sex fordi de er handicappede. Skal de have hjælp?

Hvad mener du?

Skriv din mening her

De fleste mennesker betragter det formentlig, som en selvfølge på linje med retten til et måltid mad, men tusindvis af danskere er så markant forhindret i at få sex, at de ikke engang kan gøre noget ved det selv - og for eksempel onanere sig til en orgasme.

Det er fysisk handicappede, spastikere og andre handicapgrupper, der er ramt på livskvaliteten og mærker frustrationerne med manglende sex. Frustrationer der kan gå ud over deres handicaphjælpere.

TV2 ØST har talt med en handicaphjælper, der sagde sit job op, da en af hendes patienter i forbindelse med et bad, bad hende lade bruseren ligge i hans skød, for at han kunne få en orgasme. Situationen var alt for grænseoverskridende for plejeren, der ikke følte sig klædt på til at hjælpe.

Samtidig er emnet handicappede og sex så tabubelagt og fordomsfuldt, at det er med til at øge frustrationerne hos de handicappede, der kun har få konkrete løsningsmuligheder for at få hjælp til sex. En af dem er prostituerede.

TV2 ØST har interviewet Claus Pedersen, der er spastiker, fra Nørre Alslev. Hver anden, tredje måned køber han sig til sex hos en prostitueret for få stillet sit sexbehov og han ser gerne, at sexhjælp til handicappede kunne formaliseres og normaliseres, som det for eksempel sker i Holland.

[video:video_mangler:100215_handicapsex.flv]

- Når jeg har fået sex, slapper jeg bedre af både mentalt og fysisk, fortæller Claus Pedersen - mine spasmer er ikke så slemme, når jeg har haft sex.

Claus Pedersen får opbakning af sexolog, Lene Alexandersen fra Kalundborg. Hun har kendskab til flere handicappede, der har givet udtryk for deres frustration over manglen på sex. Desuden har hun kendskab til den hollanske model, hvor et korps af særligt uddannede prostituerede kan hjælpe fysisk handicappede til et sexliv.

Dansk handicapforbund vil nu undersøge den hollandske model for at vurdere om den skal indføres i Danmark.

Se mere om sagen i TV2 ØST klokken 19.30 og på Kanal ØST klokken 20, hvor det journalistiske program, Missionen, tager dig med til Holland.