Sjællandsk sygefravær er for højt

De ansatte i Region Sjælland er for ofte syge, og det skal de selv være med til at finde en løsning på, så sygefraværet kan falde med 10 procent.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sygefraværet blandt Region Sjællands 15.000 medarbejdere er for højt. Derfor sætter regionen nu ind med en målrettet indsats, der skal nedbringe det samlede sygefravær i Region Sjælland med 10 procent.

-Det er Region Sjællands opgave, at patienter og borgere får den bedst mulige behandling. Det kræver, at vi har så mange hænder som muligt til rådighed i dagligdagen. Og på sygefraværsområdet mener vi, der er noget at hente, fortæller Steen Bach Nielsen, formand for Regionsrådet i en pressemeddelelse.

Ikke syge på arbejde

Direktionen tager nu sammen med den øvrige ledelse og medarbejderne fat på en særlig indsats med at få sygefraværet bragt ned.

- Vores intention er ikke, at medarbejderne skal gå syge på arbejde, men derimod at hjælpe den enkelte arbejdsplads lokalt med at få redskaber til at nedbringe sygefraværet, forklarer Jens Andersen, der udover at være administrerende direktør i Region Sjælland også er formand for regionens øverste samarbejdsudvalg.

350 medarbejdere skal ideudvikle

Hvordan sygefraværet konkret kommer ned, skal 350 medarbejdere være med til at finde ud af den 21. maj. Her skal de ved et stort kick-off arrangement i Korsør komme med ideer til, hvordan regionen når sit mål.

- Der har været stor interesse for arrangementet, som allerede er overtegnet. Det er meget positivt, at så mange medarbejdere ønsker at tage del i denne vigtige opgave. Jeg er spændt på at se, hvad der kommer på bordet, for det er blandt medarbejderne, at vi skal finde ideer til konkrete tiltag, der kan gøre en forskel, siger Jens Andersen.