¨

Sjællænderne tror ikke på folkepensionen

Foto: TV ØST

Danskerne har ikke tillid til, at folkepensionen har en fremtid. Blandt de mest skeptiske er folk på Sjælland. Det viser en ny undersøgelse fra Epinion.

Otte ud af 10 danskere forventer, at folkepensionen bliver afskaffet eller forringet i løbet af de næste 20 år. Det viser en undersøgelse, som Epinion har foretaget for Nykredit. Kun 13 procent forventer, at folkepensionen fortsætter med at eksistere i samme form som i dag.

Væsentligt forringet
Det er især folk i Midtjylland og Nordjylland, der ikke tror, den eksisterer, og folk på Sjælland og i Syddanmark, som regner med, at den er væsentligt forringet om 20 år.

En naturlig reaktion
I undersøgelsen svarer 17 procent, at de tror, at folkepensionen vil være afskaffet om 20 år, og 62 procent tror, at den vil være forringet.

- Folks lave tiltro til folkepensionen er måske en naturlig reaktion på de mange reformer på pensions- og efterlønsområdet de sidste år, siger forbrugerøkonom Johan Juul-Jensen, Nykredit.

Vigtigt supplement
Selv om kan de færreste i dag kan leve af folkepensionen alene, er den er et vigtigt supplement til den private arbejdsmarkedspension for de fleste.

Johan Juul-Jensen anbefaler derfor, at man allerede nu overvejer en supplerende pensionsindtægt, hvis man forventer, at folkepensionen bliver forringet.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App