¨

Sjællændere får måske helikopter døgnet rundt

Foto: TV ØST

Jysk forsøg med lægehelikoptere, der kan flyve om natten, resulterer måske i, at hele Danmark fremover kan få helikopterassistance døgnet rundt

Fra 1. maj indsætter Region Midtjylland en lægehelikopter i Region Midtjylland, og den skal flyve døgnet rundt. Det skriver DR Sjælland her til morgen. Region Sjællands og hovedstadens fælles forsøgshelikopter, der snart har fløjet i dagtimerne i et år, kan godt flyve om natten, men det kræver tekniske installationer, så der er lys på landingsbanen.

Måske munder de to forsøg ud i, at hele Danmark bliver dækket af een lægehelikopter, der kan rykke ud om natten. I Tyskland er Falck med til at drive 30 lægehelikoptere - men kun de 8 flyver om natten og dækker hele det store land. Direktør for Falcks lægehelikoptere Leif Wiuff siger, at han sagtens kan forestille sig, at Falcks erfaringer bliver overført til Danmark:

- Der er langt det største behov for helikopteren i dagtimerne, hvor der er meget trafik, siger Leif Wiuff til DR Sjælland.

Forsøget i Region Sjælland slutter til efteråret, mens det jyske forsøg med helikopter døgnet rundt varer til maj næste år. I sidste ende er det sundhedsministeren, der beslutter, om Region Sjælland og hele Danmark skal have assistance fra en lægehelikopter døgnet rundt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App