¨

SF's næstformand opstiller i Køge-kredsen

Foto: TV ØST

SF's næstformand Mattias Tesfaye, som Villy Søvndal fik valgt ved landsmødet, vil i Folketinget fra Køgekreds. Det skriver Dagbladet Roskilde.

SF's ny næstformand Mattias Tesfaye vil i Folketinget som Køge-Lejrekredsens folketingskandidat. Han afløser Christian Plank, som er SF's lokalformand i Lejre, og som ikke genopstiller som SF's spidskandidat.

"Passer mig perfekt"
Mattias Tesfaye blev sammen med Lejres borgmester, Mette Touborg, valgt til SF's næstformænd ved forårets landsmøde. Hvis Tesfaye vælges til Folketinget, vil begge SF's næstformænd dermed være tilknyttet Lejre Kommune.

- Køge er en by med en spændende erhvervsudvikling, og i Lejre Kommune har en SF-borgmester vist, at vores parti kan få styr på økonomien. Det passer perfekt til mine politiske prioriteter, skriver han i en mail til Ritzau og understreger:

- Jeg har familie, der bor i Køge, og er kommet i området gennem flere år.

Han vælges formentlig som folketingskandidat i september.

Indsats mod polske lønninger
31-årige Mattias Tesfaye er murer og har været faglig sekretær i 3F's afdeling Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening i København.

- I Danmark kan en kortuddannet tage med sin familie på sommerferie i udlandet. Det skyldes at vi har anstændige lønninger. Sådan er det ikke i resten af Europa. Det har jeg skrevet en bog om og arbejdet med i flere år, siger han og fortsætter:

- Min mærkesag er, at sådan skal det fortsat være. Det kræver en bedre politisk indsats mod polske lønninger i Danmark. Langt flere praktikpladser. Og en erhvervspolitik, der understøtter nye holdbare arbejdspladser.

- Her kan jeg afgjort bidrage, det er jeg ikke i tvivl om, skriver han i mailen til Ritzau.

Ikke store chancer
Han begyndte i DKP-ML, som han forlod i 2005 til fordel for Enhedslisten, men sagde i 2008 farvel til liste Ø. I 2010 kom han i SF's landsledelse, og i foråret blev han altså valgt til en af SF's to næstformænd.

Mattias Tesfaye erkender, at "mine chancer for valg ikke så store", sådan som meningsmålingerne ser ud nu:

- Men der kan ske meget i politik på kort tid.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App