SFO'er rammes hårdt

Næste års budgetter ligger klar i kommunerne, og tendensen er tydelig: I 2011 bliver regionens skolefritidsordninger beskåret kraftigt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

11 ud af regionens 12 kommuner skærer ned på børneområdet næste år. Langt de fleste af dem finder pengene i de kommunale skolefritidsordninger.

Værst ser det ud i Stevns, Holbæk og Odsherred kommuner.

I Odsherred bliver forældrebetalingen sat op, og så skal SFO'en fremover holde lukket tre uger hver sommer. Udsigten til en dårligere SFO møder stærk kritik fra forældrene.

- Det er skrækkeligt, at det igen går ud over børnene, og så er det synd for pædagogerne, der skal løbe dobbelt så stærkt på den halve tid, siger Jannie Vithøft, der har tre børn i Bobjergskolens SFO.

Hos pædagogernes fagforening, BUPL, er man stærkt kritisk til kommunernes spareplaner.

- Det er typisk 10 procent af de ansatte man skærer væk, uden at skærer nogen af opgaverne væk. Så der bliver færre pædagoger til de samme børn, og så bliver pladserne dyrre. Det siger konsulent i BUPL Midtsjælland, Claus Clemmensen.

Borgmesteren i Odsherred Kommune, Thomas Adelskov beklager nedskæringerne.

- Selvfølgelig forstår jeg godt, at forældrene er frustrerede. Det er jeg faktisk også som borgmester, men vi har ikke haft andre muligheder