¨

SF stormer frem

SF får næsten dobbelt så mange stemmer som ved kommunalvalget i 2005. Villy Søvndal kalder valget det bedste i partiets historie

Tirsdagens kommunalvalg vil ifølge SF-formand Villy Søvndal gå over i historien som det bedste valg i SF's historie. Han mener, at SF's fremgang tyder på, at den danske befolkning ønsker et alternativ til regeringen og Dansk Folkeparti.

SF får ifølge en valgstedsmåling fra DR 13,2 procent af stemmerne ved kommunalvalget. Det er næsten en fordobling i forhold til det seneste kommunalvalg i 2005.

På trods af den klare fremgang er det langt fra sikkert, at SF formår at sikre sig nogle borgmesterposter, da partiet flere steder vil pege på en socialdemokratisk borgmester.

Faktisk tyder meget på, at partiet vil gå tilbage i den kommuner her i regionen, hvor partiet har haft borgmestermagten.

I Kalundborg blev Tommy Dinesen ved valget i 2005 den eneste SF-borgmester i landet. Han trak sig sidste år af helbredsmæssige grunde. Tommy Dinesen var efter mange år i landspolitik en vældig stemmemagnet, og han fik i 2005 hele 4.768 personlige stemmer . De stemmer vil Marianne Madsen, SFs nye  spidskandidat i Kalundborg, næppe være i stand til at sikre.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App