SEAS-NVE smider formue i DONG Energy

Energiselskabet investerer 1,4 milliarder kroner i Dong Energy.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I forbindelse med Dong Energys kapitaludvidelse har energiselskabet SEAS-NVE med hovedsæde i Svinninge besluttet at investere 1.4 milliarder kroner. På den måde fastholder SEAS-NVE sin ejerandel på over 10 procent i Dong Energy.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

-       SEAS-NVE har altid været i energiproduktion og har været aktionær i selskabet siden DONG Energy blev dannet. Fra vores side er det en strategisk beslutning om at være til stede i hele værdikæden fra produktion af el, over elnet, og helt ud til den enkelte kunde, siger administrerende direktør Jesper Hjulmand hos SEAS-NVE.

-       Det er en fordel for SEAS-NVE at være aktionær i DONG Energy, og vi har derfor valgt at gå med i kapitaludvidelsen og dermed opretholde vores ejerandel og indflydelse i selskabet, fortsætter han.

Selv om 1,4 milliard kroner er mange penge, så tror Jesper Hjulmand på, at investeringen vil komme andelshaverne i SEAS-NVE til gode.

-       Investeringen i DONG Energy er en god forretning, og fortjenesten vil blive brugt på at skabe yderligere værdi for andelshaverne. DONG Energy fremlagde sidste år en ny, ambitiøs strategi og en plan for en fremtidig børsnotering, og jeg er helt tryg ved, at DONG Energy kan levere de lovede resultater. Samtidig er vores investering forbundet med en lav risiko, da vi har en garanti for, at vi kan sælge vores aktier til staten til en fornuftig pris på et senere tidspunkt, fortæller Jesper Hjulmand i pressemeddelelsen.