¨

Se kortet: Her kan du give dit juletræ til geder

Gederne er omkring et døgn om at spise et juletræ. Foto: Privatfoto. Foto: Privatfoto

Flere gedeholdere tager gerne imod juletræer, der skal smides ud, da gederne får stor glæde af træerne. Se kortet over, hvor juletræerne kan gøre gavn.

Ved du ikke, hvad du skal gøre af juletræet?

Så frygt ej.

TV ØST har tidligere fortalt om Heidi Andersen fra Sorø, som opfordrede folk til at smide deres brugte juletræ af på hendes nedlagte landejendom ved Kindertofte. Her har hun nemlig fire geder, som får stor glæde af gederne.

Nu har Sigrid Lynæs, der har hjemmesiden Capra Naturpleje, som handler om gedehold og naturpleje, samlet et kort over gedeholdere, der tager imod de brugte juletræer.

Se, hvor gedeholdere modtager juletræerne, her:

Er træet sprøjtet, må geder ikke få det

For geder spiser meget gerne juletræer. De er meget gode til at udnytte blade, bark og kviste fra træer som føde, skriver Sigrid Lynæs.

- Gederne vil rigtig gerne have juletræer og er helt vilde med dem. De spiser barken og alle nålene, fortalte Heidi Andersen fra Sorø.

Der er dog undtagelser for, hvornår man kan dumpe juletræer af hos gedeholderne. Hvis træet er sprøjtet med brandhæmmer, lametta, glimmer eller anden form for spray, så må man ikke give det til gederne.

Frem til den 5. januar 2019 modtager gedeholderne gerne juletræer, oplyser Sigrid Lynæs.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App