Se hvor god din kommune er til at få folk ud af kontanthjælp

Det skal være nemmere at se, hvor gode kommunerne er til at få folk væk fra offentlige ydelser. Nu er der kommet en ny rangliste over kommunerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis man er ledig, er der stor forskel på, hvor gode kommunerne til at få folk i arbejde her i regionen.

I Ringsted Kommune er de for eksempel langt bedre til at få folk ud af kontanthjælp, dagpenge og sygedagpenge, end når man sammenligner med Stevns Kommune.

Det viser en rangliste, Beskæftigelsesministeriet har lavet over kommunerne. Den viser, hvor gode kommunerne er til at på borgerne væk fra offentlig forsørgelse. Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Forventede versus faktiske tal

Ministeriet har først og fremmest kigget på det forventede antal af offentligt forsørgede. Altså hvor mange personer forventes at være på offentlig forsørgelse i hver enkelt kommune på baggrund af deres rammevilkår.

Derefter sammenligner ministeriet det forventede tal med det faktiske antal offentligt forsørgede. Altså et tal for hvor mange personer, der reelt er på kontanthjælp, dagpenge eller sygedagpenge. Forskellen på de to tal giver så en idé om, hvor godt kommunerne klarer sig på beskæftigelsesområdet.

I den øverste del af ranglisten ligger de kommuner, som har færre personer på offentlig forsørgelse end man kunne forvente ud fra kommunernes rammevilkår. Et godt eksempel er Ringsted Kommune. Her forventes 1.900 personer at modtage en form for offentlig støtte. Men faktisk er kun 1.800 personer offentligt forsørgede.

Stevns ligger helt i bund

Samtidig ligger de dårligste kommuner i bunden af ranglisten, fordi de har flere personer på offentlig forsørgelse end forventet.

Det gør sig for eksempel gældende i Stevns Kommune. 970 borgere forventes at blive offentligt forsørget, men i virkeligheden er hele 1.130 personer afhængige af for eksempel kontanthjælpen. Det betyder at Stevns får en bundplacering på ranglisten som nummer 98 ud af 98 kommuner.

På landsplan er det Nyborg Kommune, der klarer sig bedst. Herefter følger Frederiksberg Kommune, og på en tredjeplads kommer Gladsaxe Kommune.