¨

Scannere samler støv

Foto: TV ØST

Mr-scannere og ct-scannere til mange millioner står og samler støv på regionens sygehuse. Er du een af dem, der venter på at komme til undersøgelse?

Når regionens scannere ofte står tomme hen skyldes det, at Region Sjælland ikke har ansat folk nok til at betjene scannerne.

For eksempel har Ringsted Sygehus kun fået en million kroner i 2011, og dermed har man kun penge til at udføre 600 scanninger i år - men i virkeligheden kunne man udføre mindst det tredobbelte antal scanninger, hvis der altså var penge til det. Det skriver Dagens Medicin.

Og det frustrerer Nikolaj Mogensen, den ledende overlæge på radiologisk afdeling i Ringsted. Til TV2 Øst siger han:

- At have lang ventetid på undersøgelser, som man godt synes at man kunne udføre, hvis man fik lov, det virker urimeligt på mig.

Samme opfattelse har man på radiologiske afdelinger i andre dele af regionen, blandt andet på Slagelse og Kalundborg sygehus, hvor de radiologiske afdelinger ikke har råd til at benytte de nye scannere, som Region Sjælland investerede i tilbage i 2008 og 2009.

Også det økonomiske aspekt undrer Nikolaj Mogensen.

- Enhver patient i Danmark har ret til efter 4 ugers ventetid at søge behandling i det private, og når vi ved, at folk gør det på alle mulige andre områder, hvorfor så ikke også på scanninger?

TV2 Øst har i dag talt med et af regionens privathospitaler, og hos privathospitalet bekræfter man, at man sidste år udførte 2300 scanninger for Region sjælland.

04:39 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App