Scandlines fyrer 400

Den økonomiske krise får nu Scandlines til at fyre 400 af sine 2400 medarbejdere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rederiet Scandlines fyrer 400 af sine 2400 medarbejdere. Det bekræftede rederiets ledelse tirsdag over for det tyske nyhedsbureau DPA.

Fyringerne sker med henvisning til, at den økonomiske krise har udhulet rederiets indtægter siden sidste sommer, og at 2009 ser ud til at give et yderligere fald i færgetrafikken.

Michael Hasssing, forretningsfører i Scandlines, siger til radio- og tv-stationen NDR, at markedet har ændret sig dramatisk i de seneste måneder.

- Derfor bliver vi nødt til at ændre virksomhedens strategi. Det er den eneste måde, hvorpå vi kan sikre økonomien og flest mulige arbejdspladser på langt sigt, udtaler han.

Det står ikke klart, hvor mange danske medarbejdere der bliver berørt. Ifølge den tyske fagforening Transnet bad ledelsen i Scandlines på et møde tirsdag om midlertidig tilladelse til at ophæve den jobgaranti, der blev givet i forbindelse med de nuværende ejeres køb af den tidligere dansk-tyske statsrederi i juni 2007. Men det ville fagforeningerne ikke høre tale om.

Transnet opfordrede tirsdag delstatsregeringerne i Mecklenburg-Vorpommern og Slesvig-Holsten til at gribe ind "for at sikre, at Scandlines ikke forbløder".

De to kapitalfonde Allianz Capital Partners og 3i betalte i 2007 sammen med Deutsche Seereederei Rostock knap 11 milliarder kroner for det tidligere statsrederi.

Scandlines råder over 19 færger og driver i dag ni ruter mellem 14 havne i Østersø-området.

/ritzau/