¨

Sass Larsen vil have fundet sladrehank

Foto: TV ØST

Folketingsmedlem Henrik Sass Larsen (S) opfordrer Rigspolitiet samt Midt- og Vestsjællands Politi til at undersøge, hvem i politiets egne rækker, der har forsynet pressen med fortrolige oplysninger om ham.Det skriver Dagbladet Køge lørdag.

- De mennesker, der er ansvarlige for driften af politiet, er nødt til at tage seriøst, at politiet så ofte optræder anonymt i offentligheden, siger Henrik Sass Larsen til avisen.

Sass Larsen har i forløbet omkring sin manglende sikkerhedsgodkendelse og de deraf bristede ministerdrømme været udsat for stribevis af mediehistorier bygget på anonyme kilder i politiet.

- Jeg vil mene, at det bør udløse en undersøgelse internt i politiet, når der bliver lækket fortrolige oplysninger på den måde, vurderer folketingspolitikeren. Han er specielt kritisk over for TV2.

TV2 bragte i november en historie om, at Sass Larsen personligt skulle have været mål for en politiovervågning. Kort efter offentliggørelsen trak TV2 sin historie tilbage.

- Det er helt grotesk, at TV2 har nogle tilsyneladende gode kilder i politiet, hvorefter de trækker deres historie tilbage. Tilbage står jo et indtryk af, at der nok alligevel var noget om det, siger Henrik Sass Larsen.

I Rigspolitiet er der ikke foretaget nogen undersøgelse af hverken TV2-forløbet eller andre af de sager, hvor anonyme politikilder optræder i forbindelse med historier om Henrik Sass Larsen. Det oplyser Rigspolitiets pressechef Niels-Otto Fisker.

I Midt- og Vestsjællands Politi afviser chefpolitiinspektør Sten Skovgaard Larsen, at der er tale om egentlige lækager.

- Vi har i forbindelse med forløbet omkring Henrik Sass Larsen iværksat en enkelt intern undersøgelse, og den førte ikke et resultat med sig, siger Sten Skovgaard Larsen til Dagbladet Køge.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App