Sass genåbner sin sag om PET-godkendelse

Sass Larsen forventer, at befolkningen snart vil få at vide, hvorfor han ikke kunne blive sikkerhedsgodkendt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Sass vil have sandheden frem

Socialdemokraternes gruppeformand Henrik Sass Larsen, som er valgt i Sjællands Storkreds, vil snart kunne fremlægge dokumentation for, hvorfor han ikke blev sikkerhedsgodkendt af PET og derfor ikke kunne blive minister.

- Jeg har fået ombudsmandens opfordring til at søge aktindsigt i min sag igen, så hele sandheden kan fremlægges, siger han til Ritzau.

Ombudsmanden udtaler alvorlig kritik

Mandag har ombudsmanden udtalt alvorlig kritik af sagsbehandlingen og sået tvivl om den tavshedspligt, som han har været pålagt Henrik Sass Larsen af statsministeriet og justitsministeriet.

- Én ting er, at jeg ikke kunne sikkerhedsgodkendes og måtte tage konsekvenserne af det, men de mange gisninger om, at der nok var mere om sagen, dem vil jeg gerne til livs, fortæller Henrik Sass Larsen.

Han var kørt i stilling som finansminister i Thorning-regeringen, da han blev fældet af den manglende sikkerhedsgodkendelse fra PET.

Tilfreds med ombudsmandens afgørelse

Sass Larsen er meget tilfreds med ombudsmandens afgørelse, der viser, at han blev behandlet dårligt, da han kun mundtligt fik at vide, at han ikke måtte udtale sig om sagen, og da han ikke fik aktindsigt i dokumenterne om hans manglende sikkerhedsgodkendelse.

Nu vil han søge aktindsigt igen i håbet om, at alle oplysninger kan komme på bordet.

/ritzau/