¨

Samler ind til sin egen julehjælp

Foto: TV ØST

I dag begyndte indsamlingen til fattige familier over hele regionen. Dorte Larsen fra Rødbyhavn, der selv søger julehjælp, var på gaden med indsamlingsbøssen.

 Den 1. december rykker julestemningen for alvor ind i de danske stuer, men hjemme hos familien Larsen i Rødbyhavn kniber det.

- I vores budget har vi ikke råd til at købe en masse julemad og julehygge og sådan noget, fortæller Dorte Larsen, 32-årig enlig mor til to.

Som kontanthjælpsmodtager har hun en stram økonomi. Med et rådighedsbeløb på 3000 kroner om måneden er familien afhængig af julehjæl

- Det ville være trist for mine børn, hvis de ikke kunne komme og sige, at de har haft en god jul lige som alle andre, siger Dorte Larsen, der derfor har valgt at være med til at samle ind til den julehjælp, hun selv søger om hos Dansk Folkehjælp.

Sammen med sine to drenge på fem og otte år er hun derfor på gaden med raslebøssen alle weekender op mod jul.

Og behovet for julehjælp bliver større og større, lyder det fra flere organisationer.

- Vores mål er at samle nok penge ind til, at vi kan hjælpe 5.000 familier. Vi har så to uger til at nå det mål, erklærer Klaus Nørlem, generalsekretær hos Dansk Folkehjælp, der har tre ufravigelige krav for at kunne modtage julehjælp.

Ansøgeren skal være enlig forsøger, på kontanthjælp og have hjemmeboende børn. Først på tirsdag har Dansk Folkehjælp overblik over, hvor mange der søger hjælp.

Men indsamlingen er altså i fuld i gang i Rødbyhavn. Sidste år samlede Dorte Larsen i alt 3.500 kroner ind, og hun håber at nå mindst samme beløb i år.

 

02:10 Luk video

 

 

Ønsker du at give et bidrag til julehjælpen, kan du følge et af disse links:

www.svovlstikkerne.dk

www.frelsenshaer.dk

www.rodekors.dk

www.folkehjaelp.dk

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App