Samariten: Vi forregnede os

Det svenske ambulanceselskab Samariten ærgrer sig over at måtte opgive ambulancekørslen i Danmark. Det var et fejlskud, erkender een af medejerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Svenske Samariten får alligevel ikke brug for en vognpark af ambulancer, og personaleafdelingen slipper for at skrive jobannoncer til danske reddere. Samaritens personalechef og medejer Ulf Kanfjäll erkender, at det danske ambulanceeventyr er endt som et nederlag. 

- Vi ser det som et fejlskud, det er klart. Vi har arbejdet hårdt og intensivt på at få det til at lykkes, men når det ikke går længere, så er det bedre at erkende det og trække buddene tilbage. Det er ærgerligt, for vi kunne have gjort et godt job, siger Ulf Kanfjäll til Ritzau.

Mens danske eksperter lægger en stor del af skylden for sammenbruddet hos Samariten selv, så peger Ulf Kanfjäll på de fejlslagne overenskomstforhandlinger med fagforbundet 3F som årsagen, til at Samariten måtte trække sig. Firkantet sagt var det den manglende overenskomst, der fik Samaritens investor til at springe fra, siger Ulf Kanfjäll.

- Overenskomsten faldt på gulvet, og det falder også tilbage på os. Men vi mener, at 3F opstillede urimelige forudsætninger for overenskomsten, og til sidst måtte vi erkende, at vi ikke kunne nå at få den på plads i tide. Derfor kunne vi ikke underskrive kontrakterne, siger Ulf Kanfjäll.

Den udlægning har 3F dog afvist med opbakning fra flere arbejdsmarkedsforskere. De peger i stedet på, at Samariten har gabt over for stor en opgave, og at det svenske firma burde have fået overenskomsten på plads, inden man afgav buddene.