Sælg dit sommerhus - det tager over et år

Sommeren over er det blevet sværere og sværere at sælge sommerhuse i Vest- og Sydsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sommeren over er det blevet sværere og sværere at sælge sommerhuse i Vest- og Sydsjælland. Det tager nu for første gang over et år, mens det sidste år i gennemsnit tog otte måneder.

Antallet af sommerhuse, der i august var til salg i området, er da også dalet med 17 procent i forhold til sidst år, viser den seneste statistik fra Frealkreditrådet, skriver Sjællandske.

Salgssituationen i Vest- og Sydsjælland er den dårligste i hele landet for fritidshusene, som det i gennemsnit tager et lille års tid at komme af med. Lidt bedre ser det ud i det østsjællandske, hvor udbudstiden er steget fra 211 dage i august sidste år til 298 i år.

Her er der til gengæld meget få sommerhusejere, der forsøger at komme af med fritidsboligen.

Blot 118 huse var sat til salg, hvilket er næsten 16 procent færre end sidste år på samme tid.

Selv om salgssituationen er presset, så er prisfaldet efterhånden moderat i Vest- og Sydsjælland. Hen over sommeren har udbudspriserne næsten ikke ændret sig og er kun faldet med knap syv procent i forhold til sidste år.

I det østsjællandske er der til gengæld - som det eneste sted i landet - en beskeden fremgang på knap tre procent i forhold til sidste år og en pæn stigning på knap tre procent hen over de tre sommermåneder, oplyser Sjællandske.