Sådan kan du let droppe cigaretterne

Mere end halvdelen af alle rygere ønsker at holde op, og for mange lykkes det. Men næsten lige så mange har forsøgt uden held. For mange skal der flere forsøg til, før det lykkes. God forberedelse gør det nemmere at stoppe, derfor finder du her nogle gode råd og anbefalinger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ikke umuligt at stoppe

Du vil gerne være røgfri - tænker måske på at stoppe 'en gang' og tænker, at det vil du gøre fra den ene dag til den anden.

Måske er rygestoppet som et bjerg foran dig, men også til bjergbestigning findes der værktøjer og gode råd.

Din beslutning er vigtig, ligesom din planlægning og måden, du griber rygestoppet an på, har en stor betydning. Ved at forberede dig godt kan du komme de svære situationer i forkøbet.

Udfordringerne kan være dine vaner - og nogle af de stoffer, der er i røgen. Nikotinen i cigaretterne er med til at skabe afhængighed. Der findes heldigvis en række hjælpemidler og gode råd, som kan hjælpe med at bringe drømmen om det røgfri liv til virkelighed.

Praktisk hjælp

Forbered dig på at slippe cigaretterne. Beslut dig for en stop-dag og forestil dig dit nye liv som røgfri.

Rådgivning

Det er nemmest at blive røgfri, hvis du får rådgivning af en professionel. Du kan få rådgivning sammen med andre på et hold eller måske alene.

Nikotinprodukter

Nogle har i en overgangsfase gavn af nikotinprodukter. På den måde kan man først arbejde med at slippe cigaretterne og få nye vaner. Siden slipper man nikotinafhængigheden. Andre stopper uden nikotinprodukter.

Piller til rygestop

Der findes også piller, som kan hjælpe til at slippe cigaretterne. De er ingen mirakelkur, men kan gavne nogle. De fås på recept hos lægen.

Hold fast

Det sværeste ved at stoppe er at holde fast - også på langt sigt. Få overblik over hvornår du bliver fristet og forbered dig på situationerne. Lav nye vaner og rutiner. Og husk alle gevinsterne ved at være røgfri!

Skrevet af: Cancer.dk