¨

Sådan får du lægehjælp via din computer

Foto: TV ØST

En ny handlingsplan for telemedicin skal give flere patienter adgang til lægen via pc'en. Læs om planen her.

Der er afsat 80 millioner kroner til en national handlingsplan for telemedicin, så flere patienter kan få hjælp fra lægen uden at møde op på hospitalet. Læs uddrag af planen her:

* Kommunale hjemmesygeplejersker har ansvar for at pleje ofte meget smertefulde sår, blandt andet knyttet til diabetes. I løbet af sommeren 2012 går kommuner og regioner i gang med at omlægge indsatsen, så hjemmesygeplejersken samtidig kan tage et billede af såret og sende det direkte til sårlægen på sygehuset. Så kan lægen vurdere, om såret er i bedring, eller der er brug for hurtig behandling. Dermed slipper patienten for transport og unødige rutinekontroller, og behandling kan sættes ind rettidigt. Metoden afkorter behandlingstiden med cirka 30 procent for den enkelte patient og indebærer en besparelse på cirka 300 millioner kroner årligt.

* I Nordjylland skal cirka 1440 patienter med Kronisk Obstruktiv Lungesygdom (KOL) over de næste to år behandles telemedicinsk. Region Nordjylland, 11 nordjyske kommuner og alle praktiserende læger indfører for første gang i Danmark hjemmemonitorering i den daglige drift i hele regionen. På baggrund af erfaringerne vil man vurdere, om initiativet bør gøres landsdækkende.

* Der indføres en indledende afprøvning af telemedicin i psykiatrien, blandt andet baseret på erfaringer fra Sverige og Storbritannien med telepsykiatriske metoder.

Kilde: Danske Regioner

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App