¨

Sabler og håndgranater: Det vælter ind med frit lejde-våben

00:44

Politiet i Holbæk har fået indleveret 12 pistoler, en kniv og et par krysantemumbomber på første dag af Frit Lejde-kampagnen.

På første dag af Rigspolitiets frit lejde-kampagne har Midt- og Vestsjællands Politi fået indleveret 64 våben.

Der gemmer sig en del farlige våben ude i sjællændernes hjem. I hvert fald har Midt- og Vestsjællands Politi fået indleveret hele 64 våben på første dag af Rigspolitiets frit lejde-kampagne.

Her kan borgere frem til 30. juni anonymt aflevere våben og ammunition uden at risikere et retsligt efterspil.

Og i Midt- og Vestsjællands Politikreds er der kommet alt fra ammunition, knive, dolke og sabler over luftgeværer til pistoler. De har også fået indleveret håndgranater og flere krysantimumbomber.

De mest farlige våben blev afhentet af Forsvarets ammunitionsryddere med det samme og destrueret. 

Læs også Politi giver frit lejde til våben: Skydevåben og knive kan afleveres uden straf

Skal transporteres ordentligt

Som en del af frit lejde-kampagnen vil politiet desuden minde om, at borgerne skal være varsomme med, hvordan de transporterer de ulovlige våben, så der ikke opstår farlige situationer, og så andre borgere ikke bliver skræmt.

Hvis du er i besiddelse af sprængstoffer, så skal du kontakte politiet på 1-1-4 for at få yderligere oplysninger om, hvordan du afleverer dem, så ingen kommer til skade.

I Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi blev der på den første dag med frit lejde indleveret 14 våben af forskellig karakter.

Tilsvarende frit lejde-aktioner i 2009 og 2013 resulterede i, at tusindvis af ulovlige våben blev overdraget til politiet.

I 2009 blev der i alt indleveret 9.589 genstande, og i 2013 var udbyttet på 19.426.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App