Roastbeef

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer,. Denne gang gælder det oksekød som bliver brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet og laver roastbeef

Her finder du råvarerne:

Petershave ved Fuglebjerg er en nærmest Morten Korchsk landboidyl med 200 år gamle bindingsværksbygninger. Grisene går i udendørs svinesti med mudderhuller og kvæget i løsdrift på åben mark og der er både får, heste, katte, høns, ænder og gæs

Men udover at det hele ser umådeligt romantisk ud, er Petershave en kødproducent, der er blandt landets allerbedste, når det gælder dyrevelfærd og kvalitet - og  de leverer kød til Noma og andre Michelin-restauranter i København.

Kødet, der også bliver solgt i egen gårdbutik, foregår  under Dyrenes Beskyttelses Velfærdsdelikatesser koncept. Det  er en nyudvikling inden for dyrevelfærdskød, som foreløbig findes på en halv snes danske gårde, og som  har til formål at fremme naturligt og alsidigt husdyrhold på mindre, økologiske bedrifter. Dette gøres for at bevare og udnytte den biologiske mangfoldighed, herunder husdyrracer, der er tilpasset det danske og nordiske klima og tradition.

Du kan læse mere om gården på www.petershave.dk

1 roastbeefolie til stegning

½ knoldselleri4 store gulerødder 3 dl æbleeddike150 gr sukker2 scalotteløg

1 lille buket Blomkål

1 dl cremefraiche1 spsk sennep

F.eks kørvel og purløg til pynt

Skræl gulerødderne og skær dem ud i grove stykkerSkær skrællen af sellerien og skær den ud i lidt mindre stykkerKog disse grøntsager møre.

Kog eddiken op med sukker, skræl løgene og skær dem i skiver og kom dem op i eddiken sammen med de kogte gulerødder og selleri. Lad det stå i eddiken og trække, gerne en god times tid eller længere.

Kom olie på panden og steg  til du får en brun skorpe på alle sider af stegenKom salt og peber på og steg kødet færdig i oven i ca. 1,5 time ved 150 gr.Lad stegen stå og hvile en halv times tid inden du skærer

Rør sennep og creme fraiche sammen til en dressing, med lidt af afkoget fra kødet. Kom den evt i en sprøjtepose

Skær blomkålen i fine tynde skiver

Kom de syltede grøntsager på tallerkenen og sæt blomkålsskiverne op ad.Sæt dressingen op af i små punkter, og pynt med purløg og kørvel

Læg skiver af kød ved siden af


Nyhedsoverblik