Rigspolitiet nedlægger teoriprøvesteder i regionen

Lige nu arbejder Rigspolitiet på at reducere antallet af teoriprøvesteder i Danmark, og det kommer bl.a. til at gå ud over vores landsdel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fremover kan regionens køreskoleelever blive tvunget til at rejse langt for at gå op til en teoriprøve.

Rigspolitiet vil nemlig nedlægge over halvdelen af prøvestederne i landet. Det er endnu ikke klarlagt, hvilke steder der lukker i vores region, men ifølge flere køreskolelærere forlyder det, at det bl.a. er Kalundborg og Holbæk, det kommer til at gå ud over.

- Vi skal op til prøverne, men jeg synes altså ikke, det er i orden, at man skal rejse med det offentlige i flere timer for at få det, siger Charlie Emil Madsen, der lige nu er i gang med at tage kørekort i Kalundborg. Han suppleres af sin kørelærer:

- Hvis man vælger at lukke Kalundborg og Holbæk, vil det betyde, at mine elever skal tage til Roskilde for at få en teoriprøve, og det vil give en transporttid på en time hver vej med tog. I stedet for at gå fra gymnasiet, deres arbejde eller lign i en time, bliver de nødt til at tage en hel dag fri i stedet, siger Kim Borg.

I Venstre er man bekymrede over situationen – og derfor vil man da også kæmpe for at få ændret de nuværende planer.

- Jeg synes, det er et stort problem, at man vælger at centralisere teoriprøverne. Det her er en oplagt mulighed for at sikre, at vi stadig har en lokal forankring, og det bør vi fastholde. Vi har allerede stillet spørgsmål til justitsministeren, og vi vil også fremover forfølge sagen, siger Louise Schack Elhom (V).  

Ifølge et notat fra Rigspolitiet vil mængden af prøvesteder svinde ind i løbet af i år, men hvornår det præcis sker, kan man i øjeblikket ikke oplyse nærmere.