¨

Rekordmange mænd vil være fysioterapeuter

Foto: TV ØST

Blandt de studerende der er blevet optaget på fysioterapeut-uddannelsen i Region Sjælland, er næsten halvdelen mænd. Og det er ny rekord.

Mændene i region Sjælland vil i langt højere grad end tidligere være fysioterapeuter. Det oplyser P4 Sjælland.

Der var ellers engang langt mellem de dybe stemmer, når kommende fysioterapeuter mødte hinanden på første skoledag. Men 46 procent af de studerende, der er blevet optaget på uddannelsen i Region Sjælland, er 46 procent mænd.

Det er ny rekord, og dermed fylder mændene nu mere på fysioterapeut-uddannelsen end på læge-studiet. Det er en analyse, som fagbladet Fysioterapeuten har gennemført på baggrund af tal fra Den Koordinerede Tilmelding, der viser det overaskende resultat.

Udviklingen vækker glæde hos Lise Hansen, som er formand for Danske Fysioterapeuter i Region Sjælland.

- Jeg tror, det er rigtigt sundt for et studie, at der er en rimelig lige kønsfordeling. Det betyder noget både for undervisningen og det sociale," siger hun P4 Sjælland.

Men udviklingen kommer ikke ud af den blå luft. Der er god forklaring på, hvorfor fysioterapeut-uddannelsen tiltrækker mænd i langt højere grad end andre sundhedsuddannelser. Det mener Karen Sjørup, som forsker i køn og arbejdsmarked på RUC.

- Det har noget at gøre med, at der er kommet mere fokus på sport og sportsskader. Det er områder, som er spændende for mange mænd, siger hun til P4 Sjælland.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App