¨

Rejsekortet bliver dyrere for mange

Foto: TV ØST

Mange mennesker i den sydlige del af regionen bruger rejsekortet, når de skal med bussen eller toget. Fra næste år bliver det en noget dyrere fornøjelse.

Bor du på Sydsjælland, Lolland, Falster eller Møn bliver det dyrere at checke ind og ud med Rejsekortet. Trafikselskabet Movia varsler prisstigninger fra den 20. januar. Og det er ikke noget, der huer buspassagererne i området. "Det er noget pjok" og "det er fuldstændig latterligt" var blandt de kommentarer, TV2 ØST fik på stationen i Nykøbing Falster i dag.

- Regeringen vil gerne have folk over i offentlig transport, og så er det her ikke ligefrem befordrende, mener Palle Brun fra Marielyst.

9,4 procent stiger priserne på de korteste ture på to zoner, hvis man betaler med Rejsekortet. Det er en markant højere stigning end i eksempelvis hovedstadsområdet, hvor en to-zoners billet kun bliver 3,4 procent dyrere.

- Hvorfor skal vi betale mere end andre? Det må være rimeligt, at det bliver jævnt fordelt, synes buspassager Benny Marcussen fra Gedser.

Vil have ministeren på banen

Og det er ikke kun passagerne, der er utilfredse. Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested har bedt ministeren på området, Henrik Dam Kristensen (S), om en forklaring. Og Næstved-politikeren Karsten Nonbo (V) kritiserer regeringen for at bryde valgløftet om at sænke priserne på offentlig transport.

- Jeg synes ikke, Sydsjælland og Lolland-Falster skal betale størstedelen af det brudte valgløftes pris, erklærer Nonbo, der er medlem af Folketingets Transportudvalg.

Ingen stigninger på andre produkter

Movia forsvarer sig med, at de samlede stigninger på alle billettyper i gennemsnit ikke overskrider de 3,5 procent, transportforliget tillader.

- På nogle billettyper har vi valgt at sætte prisen op, men på andre produkter er der ingen stigninger. Tilsammen giver det et gennemsnit på 3,5 procent. Så er det vores opgave at gøre det klogest muligt, og det prøver vi hele tiden på, siger Anders Due, Centerchef i Movia, der understreger, at man får rabat, hvis man bruger Rejsekortet hyppigt eller rejser uden for myldretiden.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra transportminister Henrik Dam Kristensen i dag. Men efter TV2 ØST er gået ind i sagen, vil ministeren nu undersøge billetpriserne nærmere.

03:00 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App