Regionsformand rystet over Samariten (VIDEO)

Formanden for Region Midtjylland kalder udmeldinger fra ambulanceselskabet Samariten for useriøse. Reddernes Landsforening mener at Region Sjællands beslutning kommer til at koste menneskeliv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Ambulanceselskabet Samariten indrømmer, at de har gabt over en større opgave end ventet. Og det ryster regionsformand Bent Hansen (S) fra Region Midtjylland, der sammen med Region Sjælland og Region Hovedstaden fra 1. september skal have Samariten-ambulancer kørende.

- Den udmelding virker ikke særligt seriøs. Det er en opgave, hvor intet må gå galt, og derfor er jeg overrasket over at høre, når Samariten siger, at man ikke har tænkt tingene igennem, siger regionsformanden til Ritzau.

[video:flv:081212_samaritenbederomtid.flv]

Region Midtjylland forventes at underskrive aftalen med Samariten om ambulancekørsel i dele af Midtjylland den 19. december, og Bent Hansen vil ikke på forhånd løbe fra aftalen.

- Jeg går som udgangspunkt ud fra, at det er seriøse partnere vi har med at gøre, og at de har dokumentationen i orden. Hvis det modsatte opstår, så tror jeg på, at der er andre, der vil overtage opgaven, siger han.

Samariten står lige nu og mangler en investeringspartner for at have råd til opgaven, der har en værdi i omegnen af 2,4 milliarder kroner på landsplan. Når aftalen er underskrevet i Region Midtjylland har Samariten otte dage til at stille garanti for omkring 70 millioner kroner.

I Reddernes Landsforening har der hele tiden været tvivl om Samaritens evner. Og de nye meldinger gør ikke formand Palle Thirstrup mere tryk over det svenske firma, der lige nu blot kører med 20 ambulancer i Stockholm.

- Jeg ved ikke, om de havde regnet med at få et område eller to i Danmark med en syv-otte biler. Men hvis det er tilfældet, så kommer det til at virke umuligt, for nu skal de altså have gang i omkring 100 biler, siger han.

- Jeg er spændt på at se, hvad der berettiger den store risikovillighed fra politikerne specielt i Region Sjælland, hvor Samariten overtager alt kørslen. Det kommer til at koste menneskeliv, siger Palle Thirstrup.

/ritzau/