Regionrådsformand anbefaler udskiftning af skinner

Regeringen vil fastholde de nuværende rammer om den regionale kollektive trafik. Jens Stenbæk, regionsrådsformand i Region Sjælland, vil derfor anbefale Regionsrådet, at man nu igangsætter udskiftningen af skinner på Tølløsebanen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regionrådsformand Jens Stenbæk fra Venstre ser det som en naturlig udvikling, at skinnerne på Tølløsebanen snart bliver skiftet ud. Det oplyser han til TV ØST, efter regeringen mandag eftermiddag har meldt ud, at man ønsker at fastholde de nuværende rammer for og tilskud til den regionale kollektive trafik.

Det betyder, at regionerne fortsat ikke har økonomisk mulighed for at erstatte kørsel på jernbane med billigere busdrift, fortæller Jens Stenbæk

 

- Endelig er der kommet en endelig udmelding fra regeringen, som vi har efterlyst. Konsekvensen af den melding er, at der fortsat skal køre tog på Tølløsebanen. Der er ikke nogen valgmuligheder til at gøre noget andet, siger Jens Stenbæk til TV ØST.

Fra regeringens side står det også klart, at et tilskud på 12 millioner kroner fortsætter. Det vil sige, at regionen skal finde en årlig besparelse på omkring 18 millioner kroner for at budgettet går op.

- Vi har ikke løst vores budgetudfordring, så vi skal finde nogle besparelser, når det er den melding, der kommer. Det gør, at vi skal kigge på, hvorhenne i den øvrige kollektive trafik vi kan finde de besparelser, siger Jens Stenbæk til TV ØST.

I øjeblikket kører der togbusser på en del af strækningen, fordi skinnerne er i for dårlig stand, men de kan være fortid inden 2016 er omme.

- Det, vi er blevet oplyst fra Lokaltog, er, at det vil tage cirka 8 måneder, fra vi beslutter at igangsætte skinnerenoveringen til den er færdig, og vi kan køre på skinnerne igen, siger regionrådsformanden.

Sagen tages op i regionsrådet på torsdag. Jens Stenbæk forventer, at forretningsudvalget på et møde den 7. marts vil træffe den endelige beslutning.

 

 

 

Forretningsudvalget i Region Sjælland har allerede bedt regionens udvalg for Klima, miljø, trafik og infrastruktur om at gå i dialog med en række kommuner om mulige ændringer af den kollektive trafik. Regionsrådet vil tage endeligt stilling til udmøntningen af besparelser, når man den 28. april 2016 skal behandle sag vedrørende bestilling af kollektiv trafik for 2017.