Regioner løfter behandling af psykisk syge

Danske Regioner er klar med omfattende plan, der sikrer bedre behandling af psykisk syge. Sundhedsminister er enig i, at psykiatrien har behov for et løft.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Psykisk syge kan se frem til en bedre behandling i de kommende år. Danske Regioner præsenterer i dag en plan, der tilfører psykiatriområdet mellem halvanden og to milliarder kroner over de kommende fire til fem år. Det skriver Berlingske Tidende.

50 sengepladser til psykisk syge, der er kriminelle. Mere oplysning og viden, der kan nedbryde tabuer om psykiske sygdomme i befolkningen. Klinikker i alle regioner for personer med angst, depression eller spiseforstyrrelser. Lettere adgang til psykiatrien via sms, telefon og e-mail. Risikovurderinger af indlagte patienter for at forebygge selvmord samt bedre fysiske rammer er blandt de tiltag, som regionerne ønsker at sætte i gang.

- Vi har haft stort fokus på de fysiske sygdomme, mens de psykisk syge er blevet skubbet bagud. Hvis vi ønsker et sundhedsvæsen i verdensklasse, må dette område også med. Vi skal give flere mennesker en kvalificeret hjælp til at få et bedre liv, siger formand for Danske Regioner Bent Hansen (S),

Ifølge formanden for Dansk Psykiatrisk Selskab, klinikchef Anders Fink-Jensen, stiger antallet af psykiatriske patienter kraftigt, og "smertegrænsen er nået" på afdelingerne i især de store byer, hvor der nærmest konstant er massiv overbelægning på de psykiatriske afdelinger.

- Der er virkelig behov for flere sengepladser, fastslår Anders Fink-Jensen