Region vil reklamere for operationer

Flere patienter skal få øjnene op for Region Sjællands garantiklinik i Faxe. Regionen vil gerne undgå nogle af udgifterne til patienter, der vælger privat behandling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er stadig alt for få patienter, der finder vej til Region Sjællands garantiklinik på sygehuset i Faxe. Regionen arbejder derfor på en plan for, hvordan langt flere patienter får øje på muligheden for at få klaret mindre, ortopædkirurgiske indgreb i Faxe, skriver DAGBLADET Køge.

Der skal simpelthen reklameres bedre for, at patienterne i løbet af meget kort tid kan komme til på garantiklinikken. Samtidig barsler regionen blandt andet med en idé om tilbuds-visitation, så de praktiserende læger direkte kan booke tid på klinikken til deres patienter.

For regionen er det et økonomisk problem, at der stadig er mange patienter, der vælger privat behandling, samtidig med at der er ledig kapacitet på garantiklinikken. Med det frie, udvidede sygehusvalg kan patienterne nemlig godt vælge at komme på en privat klinik på det offentliges regning.

- Vi har ikke hidtil villet tvinge patienter til garantiklinikken. Det er aldrig godt at tvinge patienter. Det er derfor, vi skal reklamere for klinikken, siger afgående koncerndirektør Flemming Nielsen, Region Sjælland.