Region Sjælland tjekker ikke, hvad de har købt

Det er for lidt kontrol med de varer, Region Sjælland køber. Det samme er glædende for varer, der bliver leveret til de ansatte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er tilsyneladende meget lidt kontrol med de varer, man køber i Region Sjælland, og hvad der bliver leveret til regionens ansatte, skriver DAGBLADET Roskilde.

Og dermed har det formentlig været muligt at fifle med indkøbene og tage imod bestikkelse, sådan som ansatte i Region Sjælland lige nu er sigtet for i den politisag, der bliver kaldt danmarkshistoriens største bestikkelses-sag.

Det fortæller Region Sjællands eksterne undersøgelse, den såkaldte IT-Indkøbsanalyse, som Rambøll har foretaget for regionen.

"Der er ingen registrering af leverede produkter, når disse bliver leveret direkte til brugerne/de ansatte”, lyder det i rapporten.

It-direktør Per Buchwaldt, der tog initiativ til undersøgelsen, vil ikke kommentere på rapporten. Men regionsrådsformand Jens Stenbæk (Venstre) forklarer, at det netop er et af de områder, man ser på med stor alvor.

- Det er et af de punkter, som vi ser som meget alvorlige. Vi har haft en forventning om, at man har købt bedst og billigst ind. Det er det, der nu bliver rejst tvivl om, hvorvidt vi har gjort, og det er derfor, vi beder en ekstern revision om at gå i dybden med det, siger han til DAGBLADET Roskilde.

På forretningsudvalgets seneste møde blev det nemlig besluttet, selvom det i strid med lovgivningen er betegnet som et orienteringspunkt, at rapporten skal videre til ekstern revision.

- Vi er nødt til at vide helt præcist, hvad der er foregået, før vi kan drage nogle konklusioner. Vi har allerede ændret en hel del af vores procedurer, men vi beder også revisionen kigge på, om det er tilstrækkeligt, for nu vil vi til bunds i sagen, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk.

Den eksterne revisions-opgave bliver sendt i udbud, og regionen forventer at have valgt et revisions-firma inden for tre uger.

Det skriver Dagbladet Roskilde