Region Sjælland skylder stadig 95 millioner

Et fejlbehæftet system giver fortsat problemer for Region Sjælland. Regionen har mange ubetalte regninger for både 2013 og 2014.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bjerget af ubetalte regninger fra 2013 på alt fra hospitalsudstyr, benzin, reparationer, kontorartikler og avisabonnementer er ved at være slebet ned i Region Sjælland. Men imens fastansatte og 16 ekstra vikarer har knoklet for at få styr på sidste år, er der opstået en mindre pukkel af ubetalte regninger fra 2014.

I alt skylder Region Sjælland 25 millioner kroner for ubetalte regninger fra 2013, og det ny samlede forfaldne beløb for 2014 er på 70 millioner kroner. Det skriver DAGBLADET Køge.

Det hele skyldes det fejlbehæftede indkøbs-, lager- og økonomisystem NASA, der har voldt massive problemer, siden det blev indført i maj sidste år.

- Der er ingen tvivl om, at det ikke er tilfredsstillende. Men trods alt ser det ud til, at vi når målet om at få styr på afregningerne for 2013 inden 1. april. De nuværende udeståender fra 2013 er tæt på normalt niveau, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk (V), der sammen med de to næstformænd Susanne Lundvald (S) og Peter Jacobsen (DF) følger sagen i detaljer med ugentlige afrapporteringer.

- Leverandøren IBM har erkendt, at de har et ansvar for, at systemet ikke virker tilfredsstillende. Men vi vil også gerne være klogere på, hvad vi kan lære på det administrative og politiske plan, og om der er noget, vi kunne have gjort anderledes, påpeger Jens Stenbæk.

I næste uge præsenteres politikerne for et oplæg fra et ekstrent konsulentfirma, der skal analysere forløbet.

Det kan klæde politikerne på til at placere et ansvar for miseren, men regionsrådsformanden holder kortene tæt til kroppen:

- Der kommer et kommercielt efterspil, men på nuværende tidspunkt er der en del oplysninger, vi ikke kan lægge frem for offentligheden, siger regionsrådsformanden.