Region og stat vil samarbejde om trafik

Trafikproblemer på Sjælland skal løses gennem et tættere samarbejde mellem staten og kommunerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et samarbejde mellem Region Sjælland og staten skal være med til at løse trafikproblemerne på Sjælland.

"Trafikforbindelserne skal være i top - og udviklingen af bolig- og erhvervsområder skal sammentænkes med udbygning af kollektiv trafik. Byerne skal ikke brede sig på landskabets bekostning, derimod skal de tage hensyn til naturen og sikre en bæredygtig og levende region".

Sådan hedder det fra et møde mellem regionens 17 borgmestre, regionsformand Kristian Ebbensgaard og miljøminister Troels Lund Poulsen (V), som er enige om, at en række fælles og frivillige planlægningsløsninger skal gavne Sjællands udvikling.

Man kan godt blive lidt glemt, når man har hovedstadsområdet som nabo, konstaterer miljøministeren.

- Derfor er det flot, at borgmestrene i Region Sjælland tager udfordringen op og klart signalerer, at resten af Sjælland også har brug for en samlet, dynamisk udvikling, siger Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse.

Samarbejdet skal sikre en region med høj tilgængelighed, gode vækstbetingelser og levende, tætte byer. Et fælles idékatalog skal give bud på byernes vækst, fortætning af eksisterende byområder og nærhed til stationer og trafikale knudepunkter.

Flere kommuner, blandt andre Holbæk og Vordingborg, ser frem til muligheden for at påvirke den statslige planlægning, ikke mindst på trafikområdet, og Kristian Ebbensgaard forudser, at samarbejdet kan løse mange problemer på Sjælland.

/ RITZAU /