Regeringen ser en trussel mod Danmark, men neddrosler grænsekontrollen

Justitsminister Søren Pind skærer grænsekontrollen ned med 40 mand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det sker, selv om regeringen gentagne gange over for EU har forsvaret den grænsekontrol, der blev iværksat den 4. januar, skriver Jyllands-Posten.

For mindre end en måned siden begrundede udlændingeminister Inger Støjberg kontrollen med, at ”antallet af asylsøgere synes at forblive på et relativt højt niveau”.

Danmark er efterladt med en alvorlig fare mod den offentlige orden og interne sikkerhed, hvis grænsekontrollen løftes,” skrev Støjberg desuden.

Ikke stort tryk på grænsen

Men ifølge politiet er der ikke et stort tryk på grænsen.

- Der er jo truffet en beslutning om, at der skulle indføres midlertidig grænsekontrol. Det er regeringen, der beslutter løbende, om den skal forlænges. Og det har man vurderet indtil nu, at man skal. Og man kan se også, at der er mange tilrejsende. Men der er ikke så mange, der søger asyl, siger rigspolitichef Jens Henrik Højberg.

Søren Pind henviste tirsdag da også til politiet som belæg for at neddrosle grænsekontrollen.

- Politiet har undersøgt, om man på grund af det lavere aktivitetsniveau ved grænsen vil kunne skrue ned på antallet af betjente. Det er politiets vurdering, at man kan, sagde Pind, der i en skriftlig kommentar til avisenI tilføjer:

- At der i øjeblikket er færre, der kommer over den danske grænse, ændrer ikke på, at flygtninge- og migrantsituationen i Europa samlet set tilsiger, at det er nødvendigt med grænsekontrol.

Dårligere indsats

Retsordfører Trine Bramsen (S) efterlyser svar:

- Når man neddrosler med 40 årsværk, bliver det jo en dårligere indsats. Grænseindsatsen er netop sat op for at holde tilstrømningen nede og sikre, at der ikke kommer nogen ind, der ikke har et lovligt ærinde. Derfor er det relevant at få svar på, om der nu vil komme flere ind i Danmark, siger hun.