Regeringen griber ind i lægekonflikt

Regeringen fremsætter nu lovforslag, der stopper lægekonflikt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regeringen fremsætte fredag et lovforslag om almen praksis. Det sker, efter at regionerne har opsagt aftalen med Praktiserende Lægers Organisation (PLO).

Tidligt fredag morgen opsagde regerionerne aftalen. Baggrunden er mangel på realisme fra de praktiserende lægers organisation, mener de.

- Vi oplever, at PLO modarbejder vores mål om at sikre borgerne ensartet høj kvalitet, lægedækning i hele landet og sammenhæng med det øvrige sundhedsvæsen, siger Jens Stenbæk, der er formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN).

Lægerne derimod er rasende over, at de ikke længere vil have indflydelse på deres egen virksomhed med den nye aftale. Som en allersidste udvej har lægerne truet med at lukke alle landets 2100 lægehuse og nægte at behandle patienterne.

- Der vil være nye krav til åbningstider og tilgængelighed, og så skal regionerne have mere kontrol med lægernes arbejde, siger formanden for PLO, Henrik Dibbern.

- Hvis et lovindgreb har virkning fra før 1. september og ikke respekterer udløbet af vores aftale, så er jeg overbevist om, at lægehusene lukker før 1. september, siger Henrik Dibbern.

  //ritzau//