¨

Psykisk syge i transportcirkus

Patienterne på det psykiatriske hospital Fjorden, der hører under Region Sjælland, og på Psykiatrisk Center Sct. Hans under Region Hovedstaden bor dør om dør.

Alligevel bliver patienterne fra september sendt omkring 25-30 kilometer i hver sin retning, når de skal have elektrochokbehandling (ect-behandling) tre gange om ugen. Til september lukker Fjorden sin ect-klinik for at sende patienterne til Holbæk. Tidligere delte Fjorden klinik med Sct. Hans, men de har i en årrække sendt patienterne til Glostrup.
Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Liselotte Blixt, psykiatriordfører for Dansk Folkeparti, forstår ikke, at de to regioner ikke kan samarbejde.
- Det ender jo med, at man har samme antal patienter i Holbæk og Glostrup, som man kunne have på Sct. Hans, hvis man snakkede sammen. Det kræver ekstra ressourcer i stedet for, at de kan gå over med patienterne i bygningen ved siden af. Derfor vil jeg stille spørgsmål til ministeren, om det er, fordi to regioner ikke kan snakke sammen, siger Liselott Blixt til DAGBLADET Roskilde.

Ifølge Søren Bredkjær, vicedirektør for psykiatrien i Region Sjælland, er det vanskeligt at samabejde om en klinik på Sct. Hans.
- Anbefalingen er, at man kan give behandling tre gange om ugen, og at man af patientsikkerhedsmæssige grunde kan have anæstesilæger og sygeplejersker fra den samme afdeling til at forestå behandlingen. Det har ikke været muligt på Sct. Hans. Jeg har selv været leder på Sct. Hans i en årrække, og det har vist sig at være samme udfordring, man har begge steder, siger Søren Bredkjær.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App