Privathospitaler skal kunne drive lægehuse i yderområder

Lægemangel i yderområderne åbner mulighed for at private aktører kan drive lægehuse, siger sundhedsministeren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fremover kan det blive private aktøreres opgave at sørge for, at danskerne kan få udskrevet recepter, blive tjekket for sygdomme eller vaccineret, som de praktiserende læger i dag sørger for.

Mangel på læger i landområder som Nordjylland eller Lolland-Falster kan løses ved, at opgaverne sendes i udbud hos private aktører, siger sundhedsminister Astrid Krag (SF).

- Vi bliver nødt til at levere nogle svar på, hvad vi gør, hvis vi ikke kan sikre tilstrækkelig dækning af almene praksisser i yderområder. Derfor kan andre aktører begynde at drive klinikker i en årrække, siger Astrid Krag, som samtidig understreger, at der ikke bliver tale om at bruge skattekroner på at overbetale private for at påtage sig opgaverne.

Sundhedsministeren præsenterede fredag regeringens bud på nye rammer for de praktiserende læger i et sundhedsudspil. En del af sundhedsudspillets formål er at sikre ensartet adgang til praktiserende læger over hele landet.

- Hvis der for eksempel ikke er nogen til at overtage en praksis, når en læge går på pension, så kan regionerne sende den i udbud. Man kan også forestille sig, at andre læger i området kan få mulighed for at drive mere end en praksis, siger Astrid Krag.