Prisen på at forsikre dit hjem stiger markant

De fleste af os vil i den kommende tid modtage en rudekuvert med en slem overraskelse og en venlig hilsen fra forsikringsselskabet, skriver Politiken. Seks af landets ni største selskaber varsler markante prisstigninger på kundernes indboforsikring, viser en rundringning fra Politiken Research.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nogle selskaber vil ikke oplyse prisstigningens omfang, mens andre oplyser, at den afhænger af geografi. Men nogle Tryg-kunder har fået at vide, at deres regning stiger med 40 procent.

Forsikringsselskabernes primære argumenter for at hæve prisen er en eksplosiv stigning i antallet af indbrud, og at værdierne i de danske hjem er blevet større.

Antallet af indbrud i private hjem steg fra 2007 til 2009, men nye tal fra Danmarks Statistik viser, at frekvensen faktisk er faldet med 6 procent i årets første ni måneder i forhold til sidste år.

- Som forbruger skal man ikke hæfte sig ved forsikringsselskabernes forklaringer, for de lyder ofte som en vittighed. I stedet skal man alene forholde sig til prisen og undersøge, om man kan få en billigere forsikring i et andet selskab, siger Vagn Jelsøe, afdelingschef i Forbrugerrådet til avisen.