Praktiserende læger ser sort efter regeringsindgreb

De Praktiserende Lægers Organisation er ikke blevet mere positive, efter at regeringen fredag greb ind i den truende konflikt mellem regionerne og lægerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Formand for De Praktiserende Lægers Organisation (PLO) er skuffet. 

- Det er trist, at vi har modtaget en opsigelse af vores aftale. Og det er skuffende, at regeringen samme dag vælger at fremlægge et lovforslag, som fjerner vores indflydelse på vores virksomheder, siger Henrik Dibbern til Ritzau.

Regeringens lovforslag om almen praksis, som sundhedsminister Astrid Krag (SF) præsenterede fredag middag, udstikker rammerne for nye forhandlinger om lægernes overenskomst, som regionerne opsagde fredag morgen.

Men regeringens indgreb lægger sig op af regionernes krav og fratager lægerne en lang række rettigheder, mener lægeformanden.

- Fremover bliver vi bare taget lidt med på råd, mens det så er op til de enkelte regioner at bestemme, hvad der skal foregå. Og der er flere områder, hvor de griber langt ind i vores virksomheder og dermed fratager os vores mulighed for at forsvare vores rettigheder over for regionerne, siger Henrik Dibbern.

Lægerne har truet med at lukke deres lægepraksisser, og den mulighed er der stadig, siger Henrik Dibbern ifølge Ritzau.

Han appellerer til regeringen om at tage lægerne med på råd, inden regeringens lovforslag fremsættes 28. maj.