Praktiserende læger mødes om ydernumre

De praktiserende læger i regionen mødes i dag for at diskutere, om de skal aflevere deres ydernumre. Borgerne risikerer, at skulle betale for at gå til lægen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De praktiserende læger i Region Sjælland mødes i dag klokken 18. På stormødet skal de stemme om, hvorvidt de skal aflevere deres ydernumre.

Lægerne er utilfredse med et lovforslag fra regeringen, der blandt andet skal sikre, at alle har adgang til en praktiserende læge tæt på deres bopæl, at der er en ensartet behandling af høj kvalitet og et bedre samarbejde mellem de praktiserende læger, sygehusene og hjemmesygeplejen.

De Praktiserende Lægers Organisation mener, at lovforslaget fratager de lægernes rettigheder og muligheder for at tilrettelægge deres arbejde bedst muligt. Derfor opfordrer de deres medlemmer til at stemme ja til at aflevere deres ydernumre.

Stor opbakning
De forskellige regioner mødes nu for at drøfte, om de skal aflevere deres ydernumre. I går mødtes de praktiserende læger i Region Hovedstaden. Her stemte 90,6 procent ja til at aflevere deres ydernumre. Derfor er det også sandsynligt, at det samme kommer til at ske i Region Sjælland i aften.

Er der et flertal i de forskellige regioner, kan borgerne komme til at betale for at gå til lægen fra 1. september.