Potentiel millionsvindel i bestikkelssag

En ny rapport, der har undersøgt bestikkelsessagen i Region Sjælland viser, at der er købt IT-udstyr for mere end 130 millioner, som ikke har været i udbud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En analyse af Region Sjællands fakturaer siden 2013 konstaterer nu, at regionens IT-afdeling har undladt at lade en lang række indkøb i konkurrence. Og det er imod reglerne. Det skriver Berlingske.

- Umiddelbart kunne det se ud som om, at der indkøbt IT-udstyr uden, at der har været et anerkendt grundlag at indkøbe på. Det er nu det en ekstern revision skal komme tættere på, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk til Berlingske Nyhedsbureau og uddyber:

- Det er alvorlige ting, der ligger i den her rapport, hvis det er rigtigt, at vi ikke har indkøbt vores IT på et anerkendt aftalegrundlag. Derfor skal det belyses nærmere, siger han.

Læs mere: Bestikkelsessagen: Få et Overblik her

Muligt snyd for 132 millioner

Rapporten, som Region Sjælland har fået Rambøll til at udføre, peger på, at der i periode 2013 og frem til juni 2015 er indkøbt IT-udstyr til en værdi af 132,2 millioner kroner, som ikke har været sat i konkurrence, som loven ellers foreskriver.

Det er 160 fakturaer, der ligger til grund for analysen, og de 20 største ordrer kommer fra IT-firmaet ATEA, som var impliceret i bestikkelsessagen, der kom frem i juni.

Blev bestukket med rejser, hoteller og penge

Sagen kom for alvor kom frem i lyset, da politiet i begyndelsen af juni ransagede en række adresser og virksomheder på Sjælland. Sagen trækker tråde til både Rigspolitiet, Region Sjælland og to IT-firmaer. IT-firmaerne har angiveligt bestukket ansatte i Region Sjælland med blandt rejser, hotelophold og penge. Til gengæld skal de have fået insiderviden om de udbud regionen havde på IT-området.

Læs mere: Eksperter: Bestikkelsessag den største af sin art