Politisvigt skal kulegraves

Hidtil ukendte sager om svigt hos Midt- og Vestsjællands politi får nu justitsministeren til at kræve, at politikredsene igen graver sager om politisvigt igennem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sagen om de 26 politisvigt i Midt- og Vestsjællands politi, der aldrig fandt vej til en redegørelse til Folketingets retsudvalg, betyder nu at samtlige  politikredse atter skal til at rode i dyngerne for at finde eventuelle sager om politisvigt frem, der måtte have forputtet sig under den seneste indberetning.

 - Hele formålet med politisvigtsanalysen var et ønske om at få problemerne belyst bedst muligt, siger Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi understreger politidirektør Anders Linnet, at det ikke er hemmelighedskræmmeri, der afholdt kredsen fra at redegøre for yderligere 26 sager.

Det blev bare vurderet, at de 26 sager ikke faldt inden for kategorien af svigtsager, som Rigspolitiets analyse omhandlede, lyder det. De "nye" sager samles nu i den supplerende redegørelse, som Justitsministeriet kræver.

- Selvom den supplerende redegørelse endnu ikke foreligger, kan jeg allerede nu fastslå, at det på ingen måde har været Midt- og Vestsjællands Politis hensigt at skjule relevante politivigtssager, siger han i en pressemeddelelse.