Politimand kræves fængslet for sexkrænkelser

Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter, at sexanklaget politiassistent arbejder i deres kreds. Statsadvokaten kræver politimanden fængslet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En politiassistent kræves nu fængslet af Statsadvokaten i København.

Det skriver Ritzau.

Den 51-årige politimand står anklaget for magtmisbrug, efter at han kom med løfter om hjælp til en kvindes generhvervelse af kørekortet.

Midt- og Vestsjællands chefjurist bekræfter i en aktindsigt overfor TV2 ØST, at politiassistenten arbejder i deres kreds.

Frække sms’er

Den anklagede politimand skal angiveligt have forelsket sig i kvinden og desuden krænket hendes blufærdighed.

På selve politistationen skal politimanden have både kysset kvinden på munden og holdt hendes arme fast, mens han pressede sit underliv mod hendes bagdel.

Desuden har politimanden sendt sms’er af seksuel karakter til kvinden.

Tilbød at fixe køreprøve

Politimanden bliver desuden anklaget for over telefonen at have lovet kvinden at arrangere hendes køreprøve til generhvervelse af kørekortet.

Han skal, ifølge anklagemyndigheden, have lovet kvinden, at han kunne få en bestemt kørelærer til at gøre ham en tjeneste og dermed sikre hende generhvervelsen af kørekortet.

Nægter sig skyldig

Den tiltalte politmand nægter sig skyldig i sagen, som skal for Retten i Roskilde. Sagen er efterforsket af Den Uafhængige Politianklagemyndighed, men det vides ikke, hvornår selve sagen kommer for retten.

Politiets chefjurist oplyser til TV2 ØST, at politimanden ”i forlængelse af sigtelserne blev overflyttet til anden tjeneste”.

Politiet har ikke ønsket at oplyse på hvilken lokalpolitistation den anklagede politimand gør tjeneste.