Politikere udskyder cykelsikkerhed

Et storstilet vejprojekt, som skal forbedre cykelsikkerheden for både lokale og vigtige udenlandske turister, er løbet ind i problemer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politkerne i tre kommuner troede, de var enige, men nu er et projekt, som skal øge trafiksikkerheden, udsat på ubestemt tid.

Hele sagen handler om vej 209, som går gennem både Næstved, Vordingborg og Faxe kommuner. Politikerne vil lave en såkaldt "2 minus 1-vej", hvor bilisterne skal deles om én vognbane, og kun trække ud over nogle stiplede linjer i siden af vejen, når der kommer modkørende biler. Ydersiden af afmærkningen i begge retninger er til cyklister, som dermed skulle få øget sikkerhed.

Projektet var egentlig klar til at blive gennemført i år, og byrådet i Faxe havde godkendt en "2 minus 1-vej". Men nu viser det sig, at Vordingborg og Næstved arbejder med en dyrere løsning, hvor cykelbanerne skal males røde. Derfor har Faxepolitikerne trukket i bremsen.

- Vi skal nok finde de ekstra penge, men vi skal lige være sikre på, hvad det er for en løsning, vi vedtager. Der er sået tvivl om det, når nu de andre kommuner vedtager noget andet end det, vi var belavet på. Derfor stopper vi lige op og genovervejer situationen og de mulige løsninger, siger Ivan Lilleng (K), som er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Faxe Kommune. 

Forsinkelsen skaber ærgrelse hos både de lokale beboere og erhvervslivet.

- Vi havde faktisk booket bord og var klar til at fejre den mere trafiksikre vej, men nu må vi aflyse. Det er meget skuffende, men jeg krydser virkelig fingre for, at projektet snart bliver gennemført, siger Helene Turner fra Strandvejsgruppen, der længe har kæmpet for en cykelsti på strækningen ved Præstø Fjord.

Vejen er også en del af den profilerede cykelrute mellem Berlin og København, der skal trække turister til området. Det tyske cyklistforbund stemplede tidligere på året vejen som farlig, og derfor skuffer det lejrchefen på Feddet Camping, at den forbedrede cykelsikkerhed lader vente på sig.

- Det er jeg ked af. Man giver et dårligt indtryk over for de udenlandske gæster. Og det er vi ikke interesserede i, siger lejrchefen Kasper Kristensen.

Politikerne i Faxe skal nu vurdere sagen igen, og Ivan Lilleng håber på, at projektet kan gennemføres til næste år.