¨

Politikere savner svar fra Sundhedsstyrelse i hjertesag

Foto: TV ØST

Sundhedsstyrelsen har stadig ikke givet grønt lys til akutte blodpropoperationer på Roskilde Sygehus, og flere politikere vil nu lægge pres på styrelsen.

Patienter med akut blodprop i hjertet skal fortsat til Rigshospitalet for at blive opereret. I efteråret var der ifølge Region Sjælland ellers lavet en aftale med Sundhedsstyrelsen om at behandle patienterne på Roskilde Sygehus, men det blev ikke til noget, og styrelsen har stadig ikke give grønt lys til den type behandlinger i Roskilde, skriver Sjællandske.

Hjertelæger i både Roskilde og på Rigshospitalet har ellers meldt ud, at det kunne spare patienterne kostbar tid ved kun at køre dem til Roskilde i stedet for København. En undersøgelse har vist, at 47 procent af de 500 personer, der får akut blodprop i hjertet, når til Riget inden for to timer.

Undrer sig over Sundhedsstyrelsen

Går der mere end to timer, øges risikoen for komplikationer efterfølgende. Både Jens Stenbæk (V), der er formand for regionsrådet i Region Sjælland og Liselott Blixt, der er medlem af Folketinget og sundhedsordfører for Dansk Folkeparti, undrer sig derfor over Sundhedsstyrelsens tøven.

- Jeg forstår ikke, hvorfor Sundhedsstyrelsen ikke har givet sig. Roskilde Sygehus bliver rost for det, de kan, og jeg kan kun se, at det er til gavn for borgerne. Man bliver også nødt til at sikre og fastholde specialer på sygehusene i Region Sjælland, hvis man vil tiltrække læger her - hvis man også i fremtiden vil have sygehuse her i den region, hvor aller flest er syge, siger hun.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App